Üniversitemizin Bilimsel Desteği ile Hazırlanan Batman İli Kültür Envanteri Kitabı Yayımlandı

02.05.2017

Anadolu ve Mezopotamya uygarlıklarının arasında önemli bir kavşak noktasında yer alan Batman’ın sınırları içerisinde yer alan 1100 kültür varlığı, Batman Üniversitesinin bilimsel desteği ile hazırlanan üç ciltlik Batman İli Kültür Envanteri Kitabı ismiyle basıldı.

Batman Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 15-22 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanan 41. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan törende, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz KOZBE tarafından yapılan tanıtım sunumuyla Batman İli Kültür Envanteri Çalışmaları ve 3 cilt halinde yayımlanan Batman İli Kültür Envanteri Kitabı tanıtıldı.

Prof. Dr. KOZBE’nin bilimsel danışmanlığını ve koordinatörlüğünde tamamlanan Batman Kültür Envanteri Çalışmaları’na Batman Üniversitesi Sason MYO Eser Koruma Bölümü’nden Uzm. Akarcan GÜNGÖR, Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Araş. Gör. Hazal C. ÖZTÜRKER ve Araş. Gör. M. Erşed TOKAT da araştırmacı olarak destek verdi.

Arazide 18 ay süren belgeleme ve akabinde 3 ay devam eden yayın çalışmaları sonrasında, Batman Valiliği’nin maddi desteği ile 3 cilt halinde yayımlanan kitapta, Batman ilinde tespit edilmiş yaklaşık 1800 kültür varlığının 1100 adedine yer verildi.

Batman’ın yerel, ulusal ve global tanıtımına katkıda bulunacak Batman Kültür Envanteri Kitabı’na web için özel hazırlanan “http://batmankulturenvanteri.org/” adresi üzerinden erişime açıldı.