Rektörümüz İstanbul Yenikapı’da Düzenlenen 2. Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

14.05.2017

Anadolu’nun geleneksel sporlarını güçlendirmek, popülerleştirmek ve tanıtmak amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 2. Etnospor Kültür Festivali’ne Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal ERDOĞAN, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza YERLİKAYA, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Milli Sporcu Hamza YERLİKAYA ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, 11-14 Mayıs 2017 tarihler arasında düzenlenen Etnospor Kültür Festivali kapsamında etkinlik alanında kurulan çadırları gezdi ve spor gösterilerini izleyerek sohbet etti.

Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite yapılırken, Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler düzenlendi.

Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta mücadeleler yapıldı. Yağlı güreşlerde 49 başpehlivan kol bağladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu'na Etnospor Kültür Festivali'nin bazı bölümlerinin ve Etnospor faaliyetlerinin Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde de yapılması için girişimde bulunduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Anadolu'nun geleneksel sporlarını güçlendirmek, popülerleştirmek ve tanıtmak için Batman Üniversitesi olarak katkıda bulunmak istediklerini söyledi.