Rektörümüz DURMUŞ: Üniversitemizin Kadrosunu Güçlendirdik

25.08.2017

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Üniversitemize bağlı beş (5) fakülteye dekan ataması ve 40 öğretim üyesi alımı yaptıklarını söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Gülriz KOZBE, İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mustafa Nuri TÜRKMEN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yüksel BİRİNCİ, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Sadettin AKSOY asaleten, Teknoloji Fakültesi Dekanlığına ise Prof. Dr. Murat KAYRİ vekâleten atandı.

Konu hakkında görüşlerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Batman Üniversitesi’nin öğretim niteliğinin yükseltilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan alanlarda kırk (40) öğretim üyesi alımının yapıldığını, öğretim üyesi takviyesi ile öğrencilerin daha nitelikli bir öğretime kavuşacaklarını söyledi.

Batman Üniversitesi’nin bölge üniversitesi olması için hazırladıkları plan dâhilinde çalıştıklarını belirten Rektörümüz DURMUŞ, “Bu plan dâhilinde hem üniversite bazında yeni yüksekokul ve fakülte açmaya çalışıyoruz; hem de var olan akademik birimlere yeni program ve bölümler ekliyoruz.  Yakın zamanda öğretim üyesi kadromuza kırka yakın yeni bir takviye daha yapacağız. Böylelikle yeni katılan öğretim üyeleri ile birlikte mevcut akademik kadromuz daha başarılı çalışmalar gerçekleştirecektir ” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Kalkınma Bakanlığı’na yeni yatırım programı sunduklarını ve TBMM Başkanımız Sayın İsmail KAHRAMAN’dan Üniversitemize ‘Tıp Fakültesi’nin kazandırılması için destek talebinde bulunduklarını söyleyen Rektörümüz DURMUŞ,  Batman Üniversitesi’nin bölge üniversitesi olması için her platformda girişimde bulunduklarını açıkladı.