Rektörlerden Zeytin Dalı Herakatı'na Tam Destek

20.02.2018

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl ataması yapılan 10 üniversite rektörünün 1. yıl değerlendirme toplantısında katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl ataması yapılan Batman Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörleri I. Yıldönümü değerlendirme toplantısında Kilis’te bir araya geldi.

10 üniversite rektörü bir araya gelerek geçen bir yılın değerlendirmesini yaptıklarını ifade eden Rektörümüz Durmuş, “Devletimiz çok zor şartlar altında bir vatan müdafaası yapıyor ve bu sebeple biz rektörler devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu ve destekçisi olduğumuzu açıkladık. Rabbim bu orduyu muzaffer etsin, bu devleti ilelebet payidar etsin” dedi.

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlerin harekatı başarıyla tamamlayacağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Türkiye'nin bu bölge ile tarihsel bağlarının olduğunu bu yüzden de bu bölgeyi terörden arındırmakta karalı olduğunu söyledi. Türkiye'nin burada mücadele ettiğini belirten Durmuş, "İnşallah İslamın ordusu terörü yok edip, terör bataklığını kurutacaktır." dedi.

Yapılan değerlendirme toplantısının ardından Batman Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörleri devletimiz tarafından başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdiklerini ortak bildiriyle açıkladı.

Destek bildirisinde üniversitelerin temelde bütün insanlığın barış ve huzuru için doğru ve gerçek bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan kurumlar olduğu hatırlatıldı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın yüzyılı aşan süredir emperyalist güçlerin hedefinde, barış ve huzura hasret yaşadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye bu coğrafyada bütün saldırılara rağmen, insanlığa örnek olacak şekilde bir barış ve huzur adası olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Ülkemiz evi ve yuvası dağılmış mazlumlara, yetimlere ve muhtaçlara el uzatıp onlara sığınak olmaya devam etmektedir. Üniversite rektörleri olarak, yanı başımızda süren ahlaksız bir savaşın kurbanı olan binlerce insanın kanına elini bulaştırmış batılı güçlerin oyunlarını bozmak ve bölgenin huzuru ve barışı için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatan devletimizin yanında olduğumuzu ifade etmek üzere, üniversitelerimizi temsilen ensar şehir Kilis’te bulunmaktayız."

Zeytin Dalı Harekatı'nın tereddütsüz destekçisi olunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zeytin Dalı Harekatı herhangi bir dini ya da etnik gruba yönelik olmayıp yegane hedefi bölgenin, bölge huzurunu bozan teröristlerden ve terörizmden arındırılmasıdır. Üniversite rektörleri olarak bilim etiğine inanan bütün aydınları, bilim adamlarını ve bütün dünya üniversitelerini, emperyalizmin hedef tahtası haline getirilen bu mazlum coğrafyaya sahip çıkmaya, ülkemizin verdiği ve insanlığa yüz akı olacak barış ve huzur mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz. Bu vesile ile Türk aydının ve akademisinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin onurunu tarihe not düşmekten de ayrıca şeref duymaktayız. Yine ülke olarak verdiğimiz bu haklı mücadelede hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, yiğit gazilerimize yüce Mevla’dan şifalar diliyoruz."