Öğrencilerimiz 4 Mayıs Dünya “Star Wars Günü”nü Kutladı

08.05.2017

Yıldız Savaşları (Star Wars) hayranları tarafından ilan edilen 4 Mayıs “Dünya Star Wars Günü”, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu tarafından organize edilen “Uzay, Evren ve Biz” Başlıklı Söyleşi ve Robotik Yüksek Çözünürlüklü Teleskopla Gökyüzü İncelemesi Etkinliği ile kutlandı.

4 Mayıs “Dünya Star Wars Günü”, “May the 4th be with you” yani “Güç sizinle olsun” sloganı ile dünyada ses getiren çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olarak öğrencilerine farklı bir bakış açısı sunmak amacıyla Astronom Tamer AKIN eşliğinde teleskopla gökyüzü incelemesi temalı bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Yüksekokul Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Banu ATLAY, “Uzay, Evren ve Biz” başlıklı söyleşisi ile öğrencilerimize temel astronomi bilgileri, güneş ve güneş sisteminin oluşumu, günümüz uzay araştırmaları hakkında eğlenceli ve akıcı bir sunum gerçekleştirdiklerini söyledi.

Batı Raman Kampüsü açık alanında güneşin batışının ardından, tamamen robotik yüksek çözünürlükte teleskop ile Ay’ın gözlemi yapıldı. Etkinliğe katılan öğrencilerimiz anı ölümsüzleştirmek için Ay’ın fotoğraflarını çekti. Ardından Jüpiter gezegeni ve Galileo uyduları teleskop ile 400 kat büyütülerek detaylı bir şekilde incelendi.

Uzay, Evren ve Biz” Başlıklı Söyleşi ve Robotik Yüksek Çözünürlüklü Teleskopla Gökyüzü İncelemesi Etkinliğini düzenleyerek koordine eden Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Banu ATALAY, “Üniversitemizin, öğrencilerimize ileri görüş ve marjinal seçenekler sunacak bilimsel ve entelektüel fikirlerimizi hayata geçirmemiz yönünde destek olması, bizim en büyük şansımız. Bu durumda “entelektüel gençliğin ‘celebrity’si (şöhereti) haline gelmiş ‘Star Wars Günü’nü zaten takip ediyoruz, niçin ismine uygun bir etkinlikle taçlandırmayalım düşüncesinden yola çıktık ve Astronom Tamer bey ile 1.5 ay önceden hava tahminlerini kontrol ederek bu günü seçtik. Beklememize değdi. Dev yapıda bir gaz gezegen olan Jüpiterin yüzeyindeki turuncumsu renk çizgileri ve inci tanesi gibi dizilmiş uyduları hepimizi büyüledi.” ifadelerini kullandı.