Batman Üniversitesi’nden ‘Zeytin Dalı Harekatı’na Dua’lı Destek

23.01.2018

Ülkemiz tarafından Suriye’de terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması ve görev yapan askerlerimizin kazasız belasız evlerine dönmeleri için Batman Üniversitesi personel ve öğrencileri Batı Raman Kampüsü’nde bulunan Üniversite Camisi’nde dua etti.

Ülkemiz tarafından Suriye’de terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması ve görev yapan askerlerimizin kazasız belasız evlerine dönmeleri için Batman Üniversitesi personel ve öğrencileri Batı Raman Kampüsü’nde bulunan Üniversite Camisi’nde dua etti.

Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü Üniversite Camisi’nde gerçekleştirilen programa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, İl Müftüsü Turgut ERHAN, Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.

Fetih Suresi’nin okunmasından sonra İl Müftümüz Turgut ERHAN tarafından okunan duadan sonra öğle namazı kılındı.

İl Müftümüz Turgut ERHAN şöyle dua etti:  “Gencecik bedenlerini vatanlarına siper eden, canlarını istiklal ve istikbalimiz uğruna feda eden şehitlerimizin manevi huzurunda ellerimizi sana açıyoruz, gönüllerimizi sana açıyoruz, dualarımızı kabul eyle ya Rabbi.

Ya Rabbi vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru bölgemizde barış ve selametin tesisi için kahraman güvenlik güçlerimizin başlatmış olduğu bu harekatta nusretin ve kudretinle onlara yardım eyle.  Ya Rabbi kahraman ordumuza nusretini göster, ya Rabbi.

İlahi ya Rabbi, vatan için, millet için, barış için, huzur için, mukaddesatımız için,  hürriyetimiz için, geleceğimiz için canını veren ve kanını döken ve harekatta bulunan tüm askerlerimizi rahmetinle kucakla Allah’ım.

Ya rabbi şuan alemi İslam’ın her köşesini işgal eden zalim ve zorba güçlerin planlarına karşı, milletimizin ve bölgemizin huzuru için, ümmetin umudu için mukaddesat uğruna mücadele eden ordumuza bedir de yaptığın gibi meleklerinle sen yardım eyle ya Rabbi. Nusret’ini göster Allah’ım, ordumuzu kudretinle şeref yar eyle Allah’ım.

Ya Rabbi her türlü fitne ve fesattan ve tuzağa karşı bizlere feraset ihsan eyle Allah’ım.

Allah’ım izzetimizi, şerefimizi, onurumuzu çiğnetme Allah’ım. Mabetlerimizin göğsüne uzanan namahrem ellere, ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat verme Allah’ım.

Dinimizin, Milletimizin bekasını sarsacak, her türlü dahili ve harici fitne ve fesattan bizleri, memleketimizi, vatanımızı halas eyle ya Rabbi.

Allah’ım, dirlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim ve baki eyle Allah’ım.

Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, tefrikaya düşmekten muhafaza eyle Allah’ım.

Milletimizin fertleri arasına kin ve nefret tohumları ekmek isteyenlere, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla fırsat verme Allah’ım.

Allah’ım Milletimizi, ordumuzu ebediyen payidar eyle Allah’ım.

İlahi ya Rabbi din, iman, vatan, hak, hakikat, adalet, erden, fazilet uğruna mücadele etmeyi, gerekirse bu yolda şehit olmayı en büyük gaye sayan inancı kalplerimizden, neslimizden, milletimizin yüreğinden, ebediyen eksik eyleme Allah’ım.

Bugün yeryüzünün pek çok yerinde zulme ve katliama maruz kalan, ülkeleri işgal edilen, hakları hukukları ihlal edilen kardeşlerimize yardı eyle ya Rabbi, bizi onlara yardımcı eyle Allah’ım.

Ya Rabbi zalimler topluluğuna karşı bizlere yardım eyle Allah’ım.

İlahi ya Rabbi, dünyayı yaşanmaz hale getiren zalimlere, ümmetim dirliğini birliğini bozmak isteyen hainlere, musibetlere, fitne ve tefrikalara karşı bizleri uyanık eyle Allah’ım.

İlahi ya Rabbi ordumuzu, hava, karada, denizde daima muzaffer eyle Allah’ım. Gazalarını mübarek eyle Allahım. Amin. Amin.”

Rektörümüz DURMUŞ, “İslam’ın ordusu, İslam’ın sancaktarı Ordumuz İnşallah Muzaffer Olur”

Ülkemizin tarafından Suriye’de terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması ve görev yapan askerlerimizin kazasız belasız evlerine dönmeleri için yapılan duanın ardından konuşan Rektörümüz DURMUŞ, “İslam’ın ordusu, İslam’ın sancaktarı ordumuz inşallah muzaffer olur, İslam’ı yüceltir, Allah’ın kelamını inşallah cihana yayar,  memleketimizin bekasına kast edenleri tarumar eder, bölgeye barış ve huzur getirir. Umudumuz bu. Burada sayın müftühepimiz hep birlikte dua ettik. Askerlerimizle beraberiz.  Sayın müftümüz onlar için dua etti. Dualarımızı yolladık. İnşallah ayakları taşa değmez. Rabbim onları daima muzaffer eylesin. Temennimiz Türkü, Kürdü, Arabı, tüm güzellikleriyle bu vatan evlatlarından oluşan odumuz, İslam ordusu inşallah muzaffer olur. Askerlerimizin yanındayız. Allah onları korusun. Allah şehitlerimizi de cennetine kabul etsin. Duamız onlarla” dedi.