Batman Şehit Öğretmen Aybüke'yi Uğurladı

10.06.2017

İlimiz Kozluk İlçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit olan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi, Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’ın cenazesi Batman Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle memleketi Çorum’a gönderildi.

Cenaze Törenine Batman Valisi Ahmet DENİZ, Batman Belediye Başkanı Ertuğ Şevket AKSOY, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin cenazesinin Batman Öğretmenevi’ne getirilmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve öz geçmişinin okunmasıyla devam etti.

Vali DENİZ: Genç öğretmenimizi hainler yüzünden mesleğine doyamadan kaybettik

Cenaze Töreninde konuşan Vali Ahmet DENİZ, şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN'ı ve bombalı saldırıda yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Soner FAZLIOĞLU'nu rahmet ve minnetle andığını belirterek, "Başta aileleri ve yakınları olmak üzere bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı askerimize de yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum. Öğretmenlik fedakarlık isteyen kutsal bir meslektir. Vatan ve millet aşkıyla ülkesi için çırpınan genç öğretmenimizi hainler yüzünden mesleğine doyamadan kaybettik. Derin üzüntü içerisindeyiz. Terörle mücadele tek bir silahlı terör örgütü mensubu kalmayana kadar devam edecektir. Bu millet bin yıldır kardeşçe sevgi, birlik ve beraberlikle yaşamış ve yaşamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke YALÇIN ve şehit Jandarma Uzman Çavuşumuz Soner FAZLIOĞLU olmak üzere, bu vatan toprakları, ayyıldızlı bayrağımız ve değerlerimiz için ebediyete intikal eden tüm şehitlerinizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum" dedi.

Rektörümüz DURMUŞ: Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır

İlimiz Kozluk İlçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit olan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi, Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN ve Jandarma Uzman Çavuş Soner FAZLIOĞLU için taziye mesajı yayınlayan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak dimdik duracağız. Bu ülkenin birlik beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleşmiştir. Şehit Öğretmen kızımıza ve Kahraman Uzman Çavuşumuza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.